Halvvasan 2012

I MADE IT! Känslan av att glida in i Mora med värk i varenda kroppsdel är fantastisk. Är fruktansvärt stolt att jag klarade av det såpass bra med tanke på den träningsmängd jag fått i kroppen innan dessa förtiofem kilometer.



De två första milen blev det inte bara fysisk träning, utan mental också. Både jag och Fredrik åkte förbi mer än 1000 personer påväg mot Mora. Att behöva vänta 10 minuter för att det är köbildning uppför en "knix" på ca 2 meter, det vara psykiskt jobbigt må jag säga, värre vart det utför... Men glad i hågen som man är drog jag på fetaste smajlet, njöt av det fina vädret och hittade luckor likt Northug som tog mig framåt. 



När det var 15 kilometer kvar kändes livet surt, eller snarare musklerna. 7 grader varmt resulterade i att spåren mot slutet var väldigt blaskiga där solen låg på. Det i sin tur ledde till att stakningen var det som tog mig framåt. Allt kändes som i slow motion, som att det inte gick lika fort längre. Kan hända att det var för att jag inte kom ikapp åkarna framför mig lika snabbt som när jag passerade de tusen och åter tusen blåbären jag gjort ditills. Lite lättare vart det när man fick kommentaren "kör du ovallat? du har ju sånt jäkla driv". Med lite mer blåbärssoppa och energidryck i blodet forserade jag de sista kilometrerna meter för meter och vilken känsla det var att komma in på upploppet och bara få känna att fan asså, jag klarade det, jag kan sluta nu.

Sjukt hur jämn jag var också. På minuten höll jag de förväntade tiderna mor min fick SMS om. Jämt och stabilt ;)

Värt att notera är att Fredrik åkte på exakt (!!) samma tid som han kompis åkte på förra året. Jämt ;)

Tack till mor min som varit min personliga massör och coach! Avslutar med en bild på oss två, den slitne och slagne med den glade. /Amanda "45:an" Holmgren




lovdagar

Början av lovet har bjudit på sjuk fint väder! Har bl.a blivit en sväng på isbanan i stan!
Sen var vi på hockey igår där luleå UTKLASSADE timrå med 7-2 !!!!

image description
image description

 

 


Heja från datorn?

www.vasaloppshälsning.se

Haha! Nu kan man skicka hälsningar till oss i spåren under vasan. Tydligen är det storbildskärmar längs spåret där våra chip läses av där tid och eventuella hälsningar kommer upp. Kul grej ändå, om man nu får positiva hälsningar ;).

3 dagar kvar nu!! :D
/Amanda


22 feb

Tjeena! Jag är som sagt påväg norrut. Än så länge åker jag dock söderut, mot Arlanda. Det gjorde jag i helgen också, då jag bodde hos Annika i Brottby och var på 20 års fest i Uppsala hos Sara! Mycket trevlig helg må jag säga.

Annars vill jag också slänga iväg ett lycka till till alla som åker i Ukraina jag med! (och en dold spark i röva till dig Linnis)

Själv ska jag hem och njuta av vinterlandskapet, men viken behöver inte gråta för det. Återvänder nämligen på måndag med mami för att åka halvvasan på tisdag! Känner att jag gjort det bästa av de 2 månaders träning min kropp hunnit ta emot efter alla sjukdomssvängar.

Nu ska jag sjunka in i tågtrans med en god bok & musik. Här är lite bilder från helgen. Ha ett fint lov! /Ampan


don't loose hope, you never know what tomorrow will bring

Idag startar EM skidO tävlingarna borta i Ukraina, så hoppas det går bra för alla svenskar (och alla duktiga norrlänningar!!)

Är för övrigt helt looonley i lägenheten idag då amanda nyss drog upp till norr! Själv åker jag imorrn, men har gjort en punkt lista med massa saker att göra idag för att fördriva tiden:

- Måla naglarna
- Körlektion
- Gå till kontoret & göra test med wille
- Fixa mobil kontantkortet
- PACKA !!!
Home sweet home snart! 


Denna lilla sötsaken ska åka!!! Håller alla mina tummar!!

vila i frid

Värmt mig när jag behövt det som mest och påmint mig om min ack så fina mormor. Nu är ni på villovägar i främmande trakter, i främmande landskap. Ni har betytt mycket för mig och jag sörjer er ända in till benmärgen. Hoppas ni inte värmer den som eventuellt tagit er. /A

hade behövts idag...

403370_263874467019936_126894987384552_606718_1884831577_n_large

16 feb

Idag är det ännu en födelsedag, och då våran egna norris polare sarskieee!! 
SÅ STORT GRATTIS, 20 år lixoooom! 
Hittade en så skön bild & tyckte den passade så bra :) goa tider!

Dock kan man ju undra vad jag och rebecka går och tänker på...? Ser lite smått sura ut? hehe, men det var vi ju såklart inte!

Och påtal om rebecka som hade skrivit en så fin kommentar Vi saknar våran stockholmsbrud/sambooo suupermycket! Men just nu vet jag att du har det meeer än bra, och jag är sjukt avis på dig som är utomlands och löper ol i varmare breddgrader!!

/sunkan (och honkan håller med vet jag)

Keep on giving for others sake.
Then someday, you'll get a cake.
/A


14 feb

Har haft det hektiskt så har ej hunnit skriva mycket hära.
Men har ju haft hela 5 födelsedagsbarn på alla hjärtans-dag!

Och alla finns det fina minnen med, och är speciella på sitt sätt! Och 4 av 5 bor i norr just nu vilket gör det extra speciellet då jag inte träffar dom så ofta! 
SÅ GRATTIS ALLA MINA FINA VÄNNER (OCH SLÄKT, hihi♥)


/L:et

Mystisdag

Inte en helt vanlig tisdag. Kvällen spenderades med A&M i gävle för lite fika och uppladdning inför allahjärtansdag matchen. Sedan begav vi oss mot läkerol arena och den prestigefyllda matchen lule-brynäs........

 


Alla hjärtans dag

Inte alla som får en ros i matsalen från "hemlig beundrare" på sin födelsedag!


skåne? skåne!

Skåne. Ja vad ska man säga. Har vart sinnessjuk kul. Garv i dess högsta grad! Men även sinnessjuk pinsamt. Det har verkligen varit en helg i skrattet OCH pinsamhetens tecken... Menmen, såhär i efterhand kanske man kan skratta åt det, alla tokiga saker vi utsatte oss för... Tre norrlänningar i skåne OCH bland landslagsnissar var inget vi var vana vid precis. Men skåne var fint, vi bodde vi havet, dock fruset (is alltså) men endå! Fast mot slutet fick man ju psykbryt på all skånska och även norska språket! Kändes ju som att man själv tänkte på norska där ett tag. Såklart var ju norska landslaget också där, när vi skämdes som mest.....

Säger bara...forever alone-bordet, föreläsnings skrattanfall, skjutsproblem (jocke svensk räddaren i nöden).....Punkt slut. 

Vi lärde även känna två fina filurer från södra sverige, Elin & Frida, utan dem hade vi vart ännu mera utsötta, så vilken tur att dom också var där! Vi hade många roliga och fina stunder tillsammans :)

Tågresan hem var iallafall trevlig, utan massa landslagisar som bara gjorde en nervös (förutom emil då) men han skötte sig mer eller mindre normalt iallafall...Hehe. Trots förseningar hit å dit, så kom vi tillslut hem till sandviken i rätt tid otroligt nog.





Normala killar på 41:an till viken......

Nittonåring

Idag fick en av mina närmaste vänner ett till år på nacken. Känns klichéaktigt att prata om hur fort tiden går, men det är sånt söndagskvällar är till för. Kändes som det var nyss jag flyttade från den lilla hålan till en annan håla och träffade på detta rödhåriga troll. Hon kom senare att bli min goggos-polare och bästa vän. Tror inte någon vet så mycket om mig som hon gör, vilket nog är rätt bra. ;)


Påtal om klichésnacket. 3 år har jag snart spenderat här. Say what!? Vad hände där liksom. Var det inte nyss alla treor snackade om hur väl vi skulle ta vara på tiden här. Nu är jag själv den trean som går runt och säger det till alla.

Vilket fall saknar jag mitt rödhåriga troll. Men vi ses snart, tiden går ju som konstaterat rätt snabbt ändå.
/A


I'm in misery

Jävlar. Symptomen från söndagen har återvänt. Därför sitter jag nu i min säng med högsta volym på halvdeppig musik och en kopp vitlökste. Men får som vanligt vända på steken och se det som ett välvalt beslut som kommer resultera i att jag kan hänga med grannen på vattenlöpning imorgon. Annars då? Tror jag ska ladda hem lite nya HIMYM avsnitt och tänka på ett oxplock av allt kul't som väntar. / A


Närmast framåt: Derbyt Sandviken-Bollnäs (tomårååååååw)



Lite längre framåt: 20 års-kalas hos Sarski i Uppis

Ännu lite längre: Utlandslägret till Turkiet 

Liiitelite  längre: Vårens tävlingar
Ännu längre fast inte så sjukt länge: STUDENTEN. (skräckblandad förtjusning där)



skåne för första gången

Håller på att packa förfullt nu. Imorrn blire skåne for the first time.
Kan bli intressant. Typ hur mkt man kommer fatta när dom pratar med en? 
Eller om vi nu ens kommer fram, 7h med tåg söderut brukar ju sluta...bra?

Förr eller senare hamnar vi nog på Åhusstrand, som sägs vara sjukt fint!
Där ansluter vi till landslaget & massa annat löst folk! Blir också intressant...

Amanda är hemma och håller ställningarna, vilket känns tryggt. 
Ifall man vill få stöd någon gång kan man ju alltid ringa henne, känns bra det!!
Som sagt var, man vet aldrig vad som kan hända såååå långt söderut..........

maskerad förra veckan

/sundis

busted..

Alla föreläsningar var inte sådär superintressanta på berzelius stora dagar.. och det lyckades en okänd fotograf fånga på bild.
Värt att de uppe till vänster halvsover också, inte bara vi som tappade tråden vid trihyanidsymfosfatiolbajspolysong-föreläsningen.
/Wordfeud-ampan

Råstyrka

Idag fick vi treor testa på skivstångsträning. Vi ska syssla med det tills vi slutar med hjälp av våran "tränare" Anders Bergström, även känd för nått deltagande i OS osv...  ;)
Det var skitkul att lära sig det vi gjorde idag, hur kul kommer det inte bli sen!! 

Sen hade vi Samhällsprov idag... skitkul det med!! Eller... 

Hittade ett klipp på Anders här nedan, lagom råstyrka där må jag säga!
/feature Biff-Ampan

PIMP?

 


Lördag, stockholm dag 2

Efterlängtad hotell frukost!



Mera föreläsningar...


Fika emellan åt! behövdes...


Amanda antecknade febrilt!

norrbottens girlsen!


Gävle central, snart hemma...

Trevlig helg i storstaden, som avslutades med ett besök i city, vilket alltid är lika grymt! Besökte även den nya Style By Tyra butiken och fyndade lite! Sedan sa vi hejdå till frida&alan och åt senare middag på max (såklart, vars annars?) och hoppade på tåget!

Piperska Muren, dag 1

Fredagskvällen.
Här åt vi på. Fast i ett vinterlandskap. Rätt fint.


Mingel innan 3-rätters.




Senare tillbaka på hotellet.



Söta saker. Sen blev det godnatt.

"När kemin stämmer"


Hemmafrun slår till igen

Kände mig snuvig imorse så skippade löppasset och ställde mig i köket och trixade lite istället. Gjorde egna recept på scones och energikakor från skafferiets innehåll. Blev faktiskt riktigt gott! / Amanda

 

 

image description

 


Berzeliusdagarna day 1

Bor på sjukt najs hotell här i stockholm!
Snart väntar finmiddag på kungsholmen
med dresskode: kavaj, blir nog najs!!

image description


 

 


RSS 2.0