Housewife of sävast

I veckan har jag lyckats producera en hop med sk. "dagobertkakor", gjort en sjukt god glass av svarta vinbär, plockat en jäkla massa sallad och tomater från trädgården samt gjort sylt. Jag själv ser mig som en utmärkt hemmafru, mamma har dock en annan åsikt där hon tycker att mer städning borde ingå för att jag ska få den titeln... Men jag håller inte med. Min tid räcker precis till detta, träning, rastning av hunden och kompishäng ;) /a



Hänt i veckan

Igår arrangerade ok renen komunjoggen så jag och Signe var vägvisare ;) fast de var inte så mycket att vägleda alla kunde ju liksom 5,4an spåret på ormberget... Så
vi stod mest och snackade om allt mellan himmel och jord dendär timmen. Blev nästan lite sugen på att köra nått löplopp framöver!

Och dagarna på jobbet rullar på. Går fint, känner att jag börjar komma in i rutinerna nu vilket är skönt. Har kommit flera nya tjejer nu också så jag är inte "nykomlingen" längre, utan betraksas som veteran (näst intill...) hehe. Och igår var en av Movits killarna och handlade!! Dock inte av mig utan kassan brevid.....

I helgen äre sprint & natt dm som gäller i älvsbyn vilket jag ser framemot! Längtar även till söndag då jag och amandy ska checka fotboll div 1 (för första gången) eftersom Vejlo kommer på besök och ska sparka lite boll ;)

+++ fredagslyx när man kommer hem från jobbet och papi köpt max-lunch!

/mätt linnea


Natt och sprint sm ur Amandas perspektiv

Både natt och sprint är nått jag haft allmänna problem med. Mörkret skrämmer mig och sprint jag bara inte fastnat för. MEN blivit ändring på det nu :)
Natten gick egentligen inte så bra, bommade alldeles för mycket i ringen men glömde allt det när jag äntligen befann mig på upploppet. Slutade på en 15:e plats och var bara såå glad att jag tog mig runt :D

På sprinten tog jag sista platsen till a-finalen. Var inte väntat då jag kände mig riktigt seg och varit sjuk veckan innan. Slutade 23:a och är nöjd med det med :) Var kul att så många norrbottningar gick bra ändå! Vi vittjärvare tog oss alla till a-final, Emma tog en 12:e plats även fast hon gjort småbommar, Ulrik som femma, sjukt bra! Hade inte Linnea stämplat fel hade hon säkert också tagit en bra placering.

Nu längtar jag bara till nästa sm-helg! Taggad som bra den ;) /A


Natt och sprint sm ur linneas perspektiv

Då var första SM helgen över. Och som vanligt kommer känslan av tomhet smygandes påvägen hem. När saker man längtat till så länge sedan bara är över alldeles för fort. Har varit en fin helg med blandade resultat och utmärkt boende (Scandic hela helgen = hotellfrukost, mmmm!). 

Natt SM gick över förväntan, benen kändes grymt bra och så även orienteringen! Fick ett bra flyt ända tills jag kom ikapp järla-norskan efter typ halva banan då jag blev störd och bommade såklart... sedan hade vi olika gaffel och då såg jag inte henne mer vilket var skönt, hon störde mig bara endå ;) Så blev top 10 iallfall vilket jag är nöjd över :D dock var det världens sämsta priser, men det är en annan femma det... hehe 

Dan efter (och med typ 6h sömn) var det dags för sprint kval i gävle! Vädret var najs och man kunde springa i kortatights (vilket jag dock hade gjort oavsett väder, gäller ju att passa på...) Startade samtidigt som en världsmästare också, reeespekt, fast han skymtade jag inte alltför länge... Allt gick bra under banan TRODDE jag innan jag stämplade ut. MEN NEJ. Aldrig ska man få va nöjd och gå till final neeeeeeeeej. Alltid ska jag klanta till det på ett eller annat vis (tydligen bara jag och elias som kunde lyckats med detta enligt emil) kanske borde skaffa bättre syn?? Påväg till fyran läser jag tydligen fel och tar 8an istället för 4an.... och sedan när jag tagit 5-6-7 tog jag ju såklart 4an, så böt liksom plats på dom två. KUUUUL då.
Menmen, hårt liv. Agerade ut min ilska på figge&calleberg på nedjoggen, sedan blev jag glad igen ;) Var ju trots allt på SM med alla goa orienterare! Sen drog vi till Scandic gävle (som var mykcet fräschare än scandic bollnäs). Och vilka bor också där om inte Tuna grabbarna! Så blev trevligt häng hos dom innan det var dags för sleeptime. 

Finalen har jag bara en sak att säga, grymt ulkan!!! Var sjukt spännande att sitta på läktaren och följa. Han ledde på varvningskontrollen över alla!! Själv blev jag sjuuuukt nervös å hans vägar, norrbottenslöpare har vi ju lite förkärlek till, hehe! Men blev tyvärr ingen medlaj, men hade kunnat bli!! Men en fin 5e placering är sjukt bra det med! 

Längtar redan till nästa SM, revansh då kanske!! Meeega långt inlägg, imponerad om någon läst hela ;) tack för mig /trött linnea 

När man slår på tvn...

Och den bästaste musikern jag veet är där, vilken lycka!! ❤ Gjorde min dag hehe. /Ampan


första dan avklarad

Första jobbdagen avklarad! Och ska på önskemål från våra läsare berätta lite mera då ;-) 
Har fått jobb på Coop Forum där både hanna&sara (renisar) har jobbat (chefen har tydligen en förkärlek till orienterare, vi är tydligen så duktiga, hehe). Så har idag jobbat mellan 8-12. Är rätt trött i skallen faktiskt. Men har lärt mig massa nytt idag! 
 
Som tur var var det en snäll kille som hjälpte mig där min första dag på jobbet, när jag kände mig lite vilsen bland grönsakerna, han var fotbollsspelare så kändes ju skönt att det fanns fler sporitiga på jobbet ;) Han berättade massa roliga historier om vad han varit med om för tokiga saker under sitt snart 1 år på Coop. Ser faktiskt fram emot att börja jobba där, träffa massa folk och alltid ha något roligt att komma hem och berätta för resten av familjen (som numera bara består av mamma & pappa, när ida och lisa flyttat....) Skvaller är ju något jag gillar så det här ska nog bli bra det! 
 
Men nu ska jag ta och dra till gymmet och biffa till mig lite! Hareee /Linnis

written in the sand

Måste göra ett till inlägg med lite mer glatt tema också så man kommer på andra tankar! Har nämligen hänt roliga saker i mitt liv innan den 15 augusti också... 

- Köpt en ny snygg regnjacka 
- Fått jobb (!!) 
- Kört bil 
- Ida bjöd på golunch
- Fiskat i stugan
- Hängt med farmor 
- Köpt chips<3 


/
linnea
 

a new start...

Den föregående veckan var dyster och bestod mest av sorg och tårar. 
Svårt att glädjas åt saker och ting när man bara har en sak i tankarna... 
Men samtigt känns det som att man inte kan vara deppig alltför länge. Det är nu man borde ta vara på livet och göra det bästa av det hela. När man insett att livet är skört. Därför ska jag försöka starta ett nytt kapitel i mitt liv. Jag ska börja leva mer som jonas gjorde. Alltid ha en positiv inställning till saker och ting, sluta vara sur efter dåliga lopp som egentligen bara är en småsak i det stora hela när man tänker efter. Samt försöka utstråla glädjen som han ständigt visade, ha hans fina leende i tankarna 
 
Träffade Ove idag när jag och mamma skulle käka lunch på stan. Han berättade att dom skulle göra en fototapet med massa fina bilder på jonas i hans rum, tänk så vackert! 
 
Snart dags för SM som vi längtat så till. Men uppladdningen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Men vi ska springa för jonas och göra det han älskade och var så himla grym på!  

Var en sååå fin minneceremoni på Lång DM i lördags. Robert Svartholm läste upp ett jättefint tal med bl.a citat från det elina så fint skrivit på sin blogg. Jonas familj var där, och killarna som var med i fjällen, så himla starka är de allihop.

Artikel från dagens tidning. 
 
Ta hand om er, puss /L

.

En person som lyckas sprida en sån glädje runt sig. En person som oavsett hur nära man står lyckas få en att känna den där värmen av vänlighet. Att en värld som redan är så orättvis skulle förlora en sån person är inte rimligt. Att vi alla skulle förlora en sån underbar person som dig känns inte rätt. Men tyvärr finns det, förutom orättvisor, många fel i denna värld med.

Gör världen mer rättvis och fortsätt le mot oss, så vi kan få le tillbaka.
Vila i frid Jonas.


Picknick på kullen

Myste med två vänner igår som också ska ut och resa till höst. Bland annat ska de till Australien i två månader, hur kul kommer inte det bli! :D /A


Tips från coachen

Är du sjuk? Kanske tvekar? Fyll din dag med annat för att inte behöva tänka på de förlorade träningstimmarna! Här kommer tre grundtips:

Sätt dig bekvämt och Ta dig an en läsvärd bok. Timmarna kan flyyga iväg om du hittat rätt sidvändare.

Låt din estetiska sida få jobba lite, alla har vi den i oss. Fånga det du ser framför dig på bild och bli glad över att du antingen lyckats eller skratta åt hur otroligt fult ett objekt kan bli.

Till sist vill jag rekommendera fisket. Det om nått är ett tidsfördriv som heter duga. Ett napp i kvarten och du kan hålla på hela dan för att fånga gammelgäddan som alla vill åt.

Det var allt, återkommer förhoppningsvis inte med några fler provade tips i framtiden. /sjukstugan


Ett fel närmare rätt

Fick ett sprillans nytt skal av min gulliga kusin johanna och jag ääälskar't !
Är den perfekta färgen helt klart! Och gillade att det är genomskinligt på sidorna så de typ ser ut som att jag har en ROSA iphone!! Huuur grymt liksom?! Hihi.


Live - Laugh - Love

Cyklade in en sväng till stan i finvädret och tog oss en mjukglass! 
OCH dagens spaning var på ingen mindre än, Karl Fabricius!! Han satt och fikade på Friends uteservering i solskenet! Gjorde våran dag lite roligare, höhö. Och det är skandal att självaste lulebon agnes inte ens vet vem det är!!! illa.....

För det andra så påminde gunnar mig idag om ett litet mästerverk på Youtube!
Gunnar och calle i lite yngre variant men ack så roliga. Ett måste att titta på. 
Min favoritscen är gunnar på skotern - check it out!! hehe 

http://www.youtube.com/watch?v=JhCjVfYdo40

Drink á la ida

Ida "bartendern" sundström bjöd på drink en eftermiddag!
Receptet var tydligen hemligt (...coca cola, *host*)
Fina var dom ju i varje fall, och smarriga!



If you never try, you will never know

Efter att jag cyklat ett ärende till Coop cyklade jag vidare till stan för att möta upp syrrorna för lunchbuffé på Baan Thaai. Finns knappt något godare (och mer mättande) asså! Äta hur mycket thaimat som helst, är ju rena drömmen det ;) Sedan gick vi en sväng på stan i vanlig ordning, och det enda jag hittade var en mössa till hösten (känns som att det var ett rejält tecken på att hösten är här snart...hjälp!!) Var inte vidare varmt ute heller, buhuu :(
Hur kunde sommaren gå så fort förbi !?!?

/lajniiiii

jomen visst

Åh vad allting flyter på! - Eller. 

Kvällen bjöd idag på OL-skytte DM, därav min första "skytteträning" på år och dar igår. Tyvärr hjälpte inte den så mycket och lyckades dessutom med att springa förbi en punkt på punktorienteringen som är en del i de tre momenten man kör (punkt-OL, vanlig OL och avslutande skytte). Var skiiitglad när jag väl märkte det, men man får inte springa tillbaka så fanns inte så mycket att göra åt saken. Sen är jag fortfarande förkyld vilket innebar att tävlingstempot var förbjudet. 

Vann gjorde Andrea som fick med sig ett par Inov8 (!!) GrättZzzz

d

Bild från JVM i Danmark för några år sedan. /A
 
 

Dagens visdom från morgon-teet


/sundis


Det här händer inte!

Molnfritt, sol och värme. Blir lika förvånad varje morgon! I lördags sprangs det medel dm i Haparanda. Ingen bra dag för min del, brickan dog och jag vart struken från resultatlistan. Gick ändå inte bra, men det vart toppen på isberget att ändå inte få någon tid för slitet! Kvällen vart bättre, bjöd på en trevlig kväll med några skid och orienterare hos Markus som sen drog vidare mot kalaset i Luleås hamn. I söndags fick mor min sin present, en kväll i biomörkret! Det är en sån tur att vi har samma humor och därför kunde ta oss en titt på Madagaskar 3 (höjde snittåldern en bra bit i salongen). Sjukt bra och härlig, skrattade oss genom de 2 timmarna. Idag har jag krypkört en timme (krampvarning i foten) pga en trafikolycka påväg till Piteå. Väl framme har vi vandrat omkring på Nolia, en enorm mässa. Kvällen har spenderats med vittjärvs professionella banläggare, junisligan. Tre banor till nästa veckas klubbträning, där jag ensam kommer få närvara och ta emot all ära (eller skit?) för våran otroliga kompetens ;). Det var ett sammandrag av mina spännande dagar i kortet. Bjuder på en bild från biomörkret och Luleås södra hamn. /Amp


I love people who can make me laugh, even when I don't want to smile.

Steeekardagen idag asså! Solen har bara skinit och skinit och skinit....
Har hunnit köra massa bil, morgonsnackat med lisa&sigrid på balkongen - lagom trötta efter lulekalaset, skickat i väg massa tackkort sen studenten min, samt sysslan på bilden nedan: Löpt i myr. Var sjukt härligt med strålande solsken. Livet är allt bra ibland.


Young & wild & free

Som Sunkan så fint skrivit här nedan så har veckan efter den bästa veckan spenderats med junis-läger! Tyvärr har jag fått nån skithosta som stoppade mig från att fullfölja de två sista träningarna. Men jag har nog med värk i låren så jag klarar mig tills hostan lagt sig. Var i alla fall trevligt att ha Sundis nära, som vi haft det de senaste tre åren ;) Lite bilder från veckan följer! /A


läger i boden

Har idag kommit hem från ett 3dags-läger i bodeeeen! 
Har bott hos min käre kompanjon ampan, och snackat, skrattat och myst i solen. Och kört rally med hennes lilla Betta ;) Har även fått en guidad tur i sävast av amanda&sara samt fikat i massor. Och plockat jordgubbar, mumma! 

Har däremellan även hunnit med massa träningar med vittjärvarna samt ett brutalt styrkepass som gav "en del" träningsverk...

Romantisk prommis med ampan...

Bodens myggrikaste ställe? Ampish springer ifrån dom i varjefall

FINA dagar helt enkelt!!! /linny

RSS 2.0