gästbloggning a la mig

Tjenatjena mittbena! Jag har alltid viljat plinka på tangenterna på denna norrländska blogg :)
Dels för att den heter norrlandsguuld, för mitt lag på NOF-lägret 2003 hette just Norrlandsguld och vi blev tillslut
det segrande laget i den prestigefyllda tävlingen ''fyrkampen'', och dels för att... det bara är roligt och blogga på andras bloggar!! Hur som helst så är det supermysigt med LOV, för då är äntligen Lillis hemma there she belongs, NORRBOTTEN, LULEÅ - NORRLANDS HUVUDSTAD!!! Yeah, you heard me!
Vi myser på här som bara vi kan! 
3 punkter som har hänt dom närmsta dagarna:

1. Jag fick med mig Linnea och Lisa på ett rullskidspass på hela 2 (!!!) timmar, imponerande!
2. Linnea övningskör som aldrig förr, och duktig är hon också! stolt syrra!
3. Försöker sedan sommarlovet få Linnea att spela monopol med mig, inget napp än på det!

Nu till något annat.. ;) Igår hade vi Ullmaxträff med klubben, efter lite beställningar och gott fika så började vi spontant kolla i massor av gamla Skogssports nummer. Och vad hittar vi inte om inte detta:


söt!


  
(klicka för större bilder)

och sist men inte minst, troligtvis den finaste bilden:


PEACE OUT! /ida


Jag är speciell

Idag var jag till tandläkaren. Jag har alltid haft nån konstig sorts klump på två tänder som jag alltid undrat över. Såå idag passade jag på att fråga!

Jag var tydligen väldig speciell fick jag som svar. Jag hade något som kallades så fint som carabellis kusp, vilket låter mycket vackrare än vad det är. Alla tänder har tydligen små kuspar (utväxter) men hos vissa kan man hitta en extra kusp. Namnet Carabelli kom från Georg Carabelli som var den första att beskriva detta fenomen i mitten av 1800-talet.

Mycket intressant va? / kusp-ampan


Lule - skellefteå

Hemma match ikväll, vilket var gryyymt!
Fullsatt, sjuk bra stämning, tjejerna i familjen samlad!
Luleå vann med 2-0!!

Sen kom vi hem till pappas sjukt fina 3-rättersmiddag!
Fiiiiiint vare :)


norr ♥

Idag var en fin dag.
- sovmorgon
- mys med theo vid frukosten
- fint träningspass
- stan med mamma
- köra bil till mormor&morfar å fika 


Satt och kollade på bilder från vår systemkamera och hittade dessa från i sommras, vilket får en att längta ihjäääl sig efter sommar och oringen i detta höstrusk.... 


två små nördar ♥

PUSS ♥

26 oktober

Det är ingen vanlig dag för det är amandas namnsdag idag!!

G r a t t i s !!! /sambon nr.1 <3<3<3

21:15 Arlanda, 22:35 Luleå

tre av mina gosiga vänner som väntar på mig hemma!! :)
/Amanda

Dra hem ikväll!

Höstlovet börjar ju då för vissa IDAG!!!
Hur najs?? Rätt najs faktiskt.
Längtar till diskmaskin ♥ fullt kylskåp ♥ skip&theo♥
och allt annat (som jag inte orkar skriva nu!) 

Jag och amanda drar på max innan arlanda ikväll. Och soooom vi längtat!!

 


tisdag

Har blivit helt dagbvild denna vecka. Skrev nyss måndag i rubriken och trodde de var onsdag igår. ooops. Ikväll var iallafall tha triiio amanday, moe & jag på sprinning! SJUKT svettigt. och KUL. Finns ju rätt roliga tekniker på cykelsadlarna kan man ju säga. Studdsstudds. 


Bra fokus i kameran TJEJER!

studenternas stad

Känns som att det varit lite bittra inlägg på senaste tiden... så därför kan jag dra hur min helg i Uppsala såg ut :D


Fredag:
Anlände till UPPIS och blev bemött av mina sambos för helgen, Lovisa och Sarski! Vi drog sedan och åt lite middag innan vi skulle gå och kolla på bio. Svårigheten med att gå på bio i Uppsala är att det finns alltför många salonger, och vi besökte alltför många innan vi kom rätt ;). Vi kollade på Jane Eyre, den var gooood! Inte sån film jag vanligtvis ser men jag tyckte den var mycket sevärd :)! Kvällen bjöd på mys i högsta grad, tvingade Sara att se på Idol (hon hatar't), och snäll värd som hon är kollade vi på det i ca 14 min! 

Lördag:
Uppe med tuppeN! Japp, idag skulle vi vara funkisar på RAIDEN, multisporttävling. Det vara bara att sätta sig på hojjen, dra genom hela stan där jag fick en snabb turistrunda på vad som finns i denna vackra stad. 45 minuter senare var vi vid våran destionation, Sunnersta. Väl där agerade jag&Sara media/press och Lovisa som varit där innan tuppen gal och fixat.
Sen bar det av hemåt för middag och förberedelser för spelkväll! Vart ännu en myskväll med en guudomlig kladdis och Mandus som tillkom i spelsällskapet. värt att notera är att JAG, Amanda Holmgren (allmänt outbildad) vann NE-spelet från ~99. 


Söndag:
Sovmorgon!! Dock drog pluggarN Sara iväg och lämnade mig med Lovantovan och hennes pojke David. Vi hade en jätte rolig dag på auktion :D. Aldrig varit på det förut, det var sjukt kul må jag säga! Dessutom bakade jag och Lovis en apgod äppelpaj som vi hade med oss och åt på under dagen :). Några fynd för min del vart det inte, men David (som tydligen är en stammis på diverse auktioner) "fyndade" ;). 

Lite biiilder på den helgen dårå!
Tack Lovisa&Sara&David för den fina helgen :D /A

arghhhhh!

KAN man ALDRIG få ha sin CYKEL ifred i sandviken????

Nu har min cykel blivit snodd för andra gången!! Jag lämnade den nära en busshållplats för att snabbt åka in till gävle, var borta kanske 2 timmar, sen när jag kommer tillbaka såg jag den inte på det ställe jag lämnat den på. Detta kan inte vara sant, tänkte jag. MEN DET VAR DET. KUUUUUUL. Trodde jag skulle få en fin dag idag, men ickesanicke!!

känner mig ungefär såhär!!!! 

/ less linnea

Taco tajm i fredags

Ordnade taconight för alla 8 som
var här i helgen, mmmmums!

TACOOOS <3

 


Live update


Snart höstlov!!!

Nu ska vi avnjuta kex med brié ost på samt
moserande äppeljuice till det, framför en film ;-) 


Så här fina såg vi ut i en spec-spegel i fiskebäckskil under ett löppass. 
Notera min gigant-kind och amandas gigant-huvud!

bajs

min cykelnyckel har ännu inte tittat fram och nu är även ena däcket punkterat av nått äckel. sa jag att ett paket vispgrädde också är spårlöst försvunnet? vad händer norrsätra?!?! nej jag blir så jäkla förbannad! VEM orkar sno grädde, VEM orkar fiffla med min cykel så rostig och oskyldig som den är, VEM har gömt min cykelnyckel (som är spårlöst försvunnen den med), ja VEM är denna VEM!!


PASSA DIG VEM DU ÄN ÄR!! / arg ampa

brynäs - modo

Vi drog till gävle för att kolla lite hockey samt äta middag, vilket var mycket trevligt, gott & roligt! Här kommer lite bilder vi har förevigat, från min mobil, amanda har lite andra men med henne vet man ju aldrig om de kommer upp, tycker hon vart dålig på att skriva på senaste tiden ;) SÅÅ, här kommer en bildbomb!!







söööt tjeeeeeej! /L

Fysik

Fysik är kuuuuuuul. Spana på solen i minikikarNa.


daladubbeln helgen

Var verkligen kul att vara där och kolla, och man blev faktistk lite sugen på att springa själv nästa år (amanda äru på eller?) haha. Halva familjen var även där efter den 12 timmar långa bussresan från lulee. Var särskillt kul att träffa idahoo för hon var ju inte på 25manna förra helgen heller! Och hon & stina sprang så grymt bra i lördags ju! Gladare tjejer efter den segerna får man ju leta efter!! (jag&mamma liknade det med när ida vann den stooora Maraboun på gröna lund i sommras, lika mycket i extas var hon!)



Jag och fredrik kollade även in på discot när vi skulle lämna av mamma på skolan där dom bodde, och vilka minnen som kom! När vi små 14åringar (jag,amanda,emma,andrea,agnes?) plankade in på 15års discot (sååå nöjda vi var) och även under senare år finns de många fina minnen med norrbottens gänget! :) 

Helgen i bilder kan sammanfattas med. GLADA Stinis&idis. Goooodis. Freddan i köket.




Snabbis

Kanske märks att det är full rulle just nu, inläggen rullar inte precis in. Tänkte dra min helg i UPpsala nån annan dag, vänta bara ;).

Vilket fall har vi idag genomfört våran träningsdag (del i mitt, Linnea & Gunded projektarb.) där vi bjudit in Uppsala! Allt flöt på bra och alla verkade nöjda med träningarna :)

Det alla laddade för var ju dock den prestigefyllda innebandymatchen.. Sandviken vs Uppsala. De va jämt och så men.... VI VANN!!! .... Såklart. /ampow


myrfotboll :)

Åååh vilken härlig träning! Bland den roligaste på hela året typ? Ett grymt gäng drog sig via pensionärs-stigen till en mycket fin & härlig myr i solen! Började med myrintervaller för att sedan avrunda med myrfotboll, killarna vs. tjejerna! Var en mycket jämn match faktiskt!! Tack alice som kom på den braiga idén! Måste helt klart göras om! Varför inte ha detta som en stående träning, varje vecka? ;)  

---
Dock vart man ju dirr på dåligt humör när man kom hem & fick se plugghögen på skrivbordet. HATAR SKOLAN ÖVER ALLT ANNAT!!!!!!!
---

mycket braiga brudar! + frida & moa som saknas på lagbilden




/Glad linnea, men inte längre............... (skolan kan ju gärna läggas ner för gott!!!)

Mehehe

Kul grej. Dock finns ju inte min hemby med. Say west ;)


Orientering utan karta är som kärlek utan kyssar

Vilken pissdag. Allting känns bajsartat. Vill bara att det ska bli helg och höstlov för den delen! Ja jag låter deprimerad. Förlåt kära ni.

Livet från den ljusa sidan då: vi har idag avslutat första kursen i trean!! Och fiskboken är ett minne blott :)

Hajjdå! /ampo


stockholm

Medans amanda hade skojj i viken, hade jag en finfin helg i stockholm & på 25manna! Träffade mamma,pappa & lisa som jag inte träffat på ett bra tag och hade det allmänt mysigt med dom + fredrik i lägenheten på kungsholmen, och goda restaurang besök! 

hängde lite på NK...

Chillade i lägenheten...


hihi /L

mot hannas pläjs!

Nu bär det av för firande! :D Förra helgen köpte jag mina första par "klackdojjer" (om man ens kan kalla dom det). 

Får se om jag lyckas hålla mig på två ben, lever ju trots allt på rätt hög höjd och får liiiite höjdskräck av några ynka cm till... Äh, nån gång måste jag ju lära mig! 

Ha en trevlig kväll, för det ska jag! :D
image description/A

winnepinne

Solen skiiiner! Ska sätta mig och göra ett försök till att plugga, får se hur det går ;) 

Skulle mycket hellre dra ut på en långprommis med mitt yrväder till hund.. Kanske får sno nåns dogge på pensionärslingan. Återkommer med det.
image description
image description

webcam x3

Ja, vad säger man. Alla drar till 25-manna och här är jag, i viken! Inte helt fel ändå, har ett födelsedagspartajj inbokat imorgon kväll. Favvo Hannis i våran klass fyller myndig :D Så det blir nog mycket trevligt!

Annars då? Har en privatkväll framför mig med morotsstavar och diiipp, lånade filmer, och hur många koppar varm oboy jag vill (handlat 2 liter laktosfri mjölk, HJERTA).
/Ampan

Trött

Påväg hem från Bosön och det känns som att ögonen snart slår igen. På rörelsetestet hade jag sån lust att bara ligga kvar på mattan och stänga butiken, men kämpade mig igenom det också. Känns att kroppen inte är på topp, tråkigt men sant. Men som sagt blir det förändring på den sjukskrivna kroppen jag levt i, för i vinter ska jag banne mig va frisk och träna som f*n!

Imorse var det många som var trötta iaf :)

/Amanda


Ullmax kickoff !!

Drog på ullmax kickoff igår, med galne svensk som chaufför.....!

L: åhh kolla kaffemaskin, får man ta?!
E: lugn nu!! Vi vill inte era till oss uppmärksamhet!!


Fin helg!

Efter ultra sm drog jag till en söt en i falun! Vi fixade å trixade i hans nya lägenhet och skruvade ihop lite ikea möbler, jag var fettbra!! Hehehe. Sen gick vi ut och åt, det var treeevligt :) hihi, bild nedan (han klarade inte av att kolla ens...suck!!)


Ultra lång sm!

Vi överlevde trots allt ultran......
Här kommer nåra bilder tagna av Sandrine Müller, vår schweisiska här på olgy! 

Sandrine! 

Lyxig fältlunch (för en gångs skull?) 

Vädret kunde man då iallafall inte klaga på!!

vad som händer till veckan

Fullspäckat schema, ändå har vi inga prov eller nått sånt i skolan. Istället bjuder veckan på x antal körlektioner för min del, en tripp till Bosön för tester såsom VO2 max och rörlighet, en kick-off träff med Ullmax i Gävle och ett försök att behålla mitt rum välstädat. Får se hur det går med det!







Sjukt god!!


Just nu

Hemkommen från ultralång SM! Det var med lite små ångest jag åkte dit, men med ett fett smajl och trötta ben som jag lämnade :)

Loppet i sig gick väldigt bra och i det tempo som jag nu klarar av efter alla sjukdagar. Sjuk stolt att jag klarade av att hålla det tempot jag gick ut i och även trappa upp det lite mot slutet! Placeringen är inte så mycket att prata om, och jag bryr mig faktiskt inte om den :). Huvudsaken är att jag klarade av det jag hade satt upp som mål; gå bomfritt i min egen takt och bara ta mig runt de 11,6 km som bjöds på.

Just nu hänger jag med Alice och kikar crocodile dundiiiii! Sen ska jag även bli bjuden på "lingonhavregrynskaka", mums :)

/ amanda


RSS 2.0